Het redesign van Google

Inspiratie, Ontwerp, Razend's visie

De bron van dit artikel (over het redesign van Google) staat sinds eind januari op de site van The Verge maar is zeker de moeite waard om met jullie te delen.

Het artikel gaat in op de transformatie die ingezet is door Larry Page (CEO sinds 2011 bij Google) en laat zien hoe ze om zijn gegaan met redesign van Google. Het is het wel apart heel tof om te zien dat de basis/visie van het nieuwe Google opgezet is door een kleine groep en dat alle teams binnen Google bij het redesignen op basis van deze stijl/visie door ontwikkelen.

Bij binnenkomst in 2011 zei Larry Page dat hij Google binnen twee maanden van een nieuw design wilde voorzien, samen met zijn sr. designers en de experts van Google Creative Lab (Vimeo) gingen ze aan de slag onder de project naam Kennedy.

google now

Wiley codenamed Google’s new design direction Kennedy — a reference to Page’s now-famous “moon shot” strategy for thinking up new products.

Nou is dit slechts een (hele) korte versie van het verhaal over het redesign van Google maar wij raden je zeker aan om het artikel van the verge eens op je gemakje te lezen, dat hebben wij namelijk ook gedaan!